Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesprogram

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram med yrkesutgång undersköterska. Det betyder att du kan få jobb direkt efter examen.

I programmet studerar du teori och praktik för att jobba med fysisk och psykisk omvårdnad av människor. Du får lära dig att ge vård och omsorg till de som behöver det. Du får också lära dig om hur man bevarar och återställer människors hälsa.

I detta yrke är det viktigt med demokratiska värderingar om människors lika värde, mänsklig värdighet, livskvalitet och välbefinnande.

Du får träna dig att lösa problem och agera både självständigt och i samarbete med andra. Du får också träna dig i att planera, dokumentera och utvärdera det arbete som du gör.

Du gör 15 veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) under din studietid för att träna dig i yrket och få de färdigheter som du behöver. Vi är anslutna till Vård- och omsorgscollege vilket garanterar kvaliteten på din utbildning.

Detta läser du:

Gymnasiegemensamt

600

poäng

Programgemensamt

1100

poäng

Programfördjupning

500

poäng

Intresseprofil/Individuellt val

200

poäng

Gymnasiearbete

100

poäng

Vi har en yrkesutgång

Undersköterska

Övrig information

Du behöver lägga till Engelska 6 för att få grundläggande behörighet. Du behöver lägga till Matematik 2a för behörighet till sjuksköterskeprogrammet.

Är du redo att världen?

Varmt välkommen med din ansökan - Vi ser fram emot att få lära känna dig!