Vår rektor tilldelas exklusivt pris

Han har tre år i rad nominerats som kandidat till ”Guldstänk – Årets företagare” i Västerås. Nu har han tilldelats priset ”Premio Orgullo Peruano” i Peru.

Vår rektor, Eliseo Soria Reátegui, har tilldelats priset Premio Orgullo Peruano i Lima, Peru  – landet där han föddes för över 50 år sedan. Vi bugar oss!

Priset tilldelas peruaner som är verksamma i Peru eller utomlands och som utmärkt sig genom beaktansvärda framgångar – som företagare eller på annat sätt. Finalen med pristagarna ägde i år rum i Lima 15-19 oktober. Vinnarna i Lima deltog i arrangemang som anordnades under finaldagarna. Till det hör att, i samarbete med NGOn ”Anna Lindh” i Lima, ge barn med begränsade ekonomiska resurser en dag att minnas, ”Déjame un Recuerdo”, i det sociala program som NGO Anna Lindh stöttar. Alltså inte bara galamiddagar.

Berättelsen om Eliseo Soria Reátegui handlar om kamp och träget arbete. Med 15 års erfarenhet som lärare och rektor i hemlandet kom Eliseo Soria Reátegui till Sverige 1992 som flykting. Här i exilen kunde han förverkliga sina drömmar. Han validerade sin examen, ”Profesor de Educación Primaria”, från hemlandet Peru och fick beteckning och legitimation som ”Lärare för grundskola och gymnasieutbildning”.

År 2007 grundade han Västerås Citygymnasium med en interkulturell profil, för vilken han nu är chef och rektor. Förutom detta tjänstgjorde han en tid som universitetslärare vid Dalarnas Universitet, och har examen i filologi och litteratur i spanska språket vid Uppsala universitet samt magisterstudier inom pedagogik och utbildningsutveckling vid Stockholms universitet.

Här på Citygymnasiet arbetar vi alla hårt för tolerans och vår vision om de många kulturernas värde. Vår logga säger vad vi vill: ”Vi ser världen, vi lär om världen och håller om världen.”

Dela detta inlägg med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Är du redo att världen?

Varmt välkommen med din ansökan - Vi ser fram emot att få lära känna dig!